Замяна и връщане

В съответствие със Закона за защита на потребителите, можете да упражните правото си да върнете закупените продукти за ваша сметка, без никакви допълнителни такси и без да е необходимо да посочвате причина. . Необходимо е за целта да ни информирате на имейл sales@ludaconcept.bg или на телефон +359 877 100 001 и +359 877 100 002 в срок от 14 дни от датата, на която сте получили продукта/ите. Щом получим искането за връщане, ще се свържем с Вас, за да уточним стъпките, които да предприемете, за да изпратите продуктите към нас и да получите обратно платената от Вас сума.

Плащането ще Ви бъде възстановено, в случай, че са налице следните условия: 

  1. Всички продукти са неразпечатани и в оригиналната си опаковка;
  2. По продуктите и техните опаковки няма следи от употреба, не са с нарушен търговски вид, няма петна или други щети по тях;
  3. Продуктите са придружени с оригиналната фактура или касов бон, с която сте ги получили.

Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка.

Ще бъдете уведомени, ако върнатите продукти не могат да бъдат приети, защото не отговарят на условията, посочени в точки 1. 2, и 3 по-горе. В този случай, можете да изберете продуктите да бъдат доставени обратно до Вас за Ваша сметка. Ако откажете горепосочената доставка, LUD/A си запазва правото да задържи продуктите и платената за тях сума.

Моля, имайте предвид, че всички мита, данъци и такси, които сте платили за доставката на закупените продукти (ако има такива) не се възстановяват.

РЕКЛАМАЦИИ И ЗАМЯНА

Рекламация за повредена пратка или за пратка, съдържаща продукти, които не съответстват на тези, които сте поръчали, се извършва:

  • в момента на получаване на пратката и в присъствието на куриера, като това се отбелязва със забележка в товарителницата и с попълнен на място констативен протокол в два екземпляра, подписани от получателя и куриера; или
  • в рамките на 2 работни дни от получаването на пратката на имейл  sales@ludaconcept.bg или на телефон +359 877 100 001 и +359 877 100 002, като задължително се упоменава номер на поръчката и са предоставени снимки на продукта/ продуктите.

Ако закупеният продукт, който желаете да върнете, е бил придружен от безплатен артикул(и), е необходимо те също да бъдат върнати в съответния вид (пълни и неизползвани, в оригиналната и неотваряна опаковка).

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ

Процедурата за възстановяване на сумата за върнатите продукти се стартира в срок до 14 работни дни от датата, на която са получени от LUD/A.

Срокът за възстановяване на сумата, която сте платили за закупуване на върнатите продукти зависи от начина на плащане, който сте използвали:

  • Покупка с наложен платеж: всички суми, платени при доставка или на място, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка.
  • Покупка с кредитна / дебитна карта: всички суми, възстановяваме на същата сметка (карта), от която е извършено плащането. Времето за възстановяване ще зависи и от политиката на компанията издала картата;
  • Плащане чрез PayPal: възстановяванията ще бъдат кредитирани по Вашата PayPal сметка и ще бъдат видими веднага. Действителното възстановяване на сумата по кредитната карта, свързана с вашата PayPal сметка зависи от компанията, която е издала картата.

Версия 12.2023